Sobota 15. října

Za vašich dnů, vzpurný dome, mluvím slovo a také je splním, je výrok Panovníka Hospodina.
Ez 12,25


Nedali jsme se vést vymyšlenými bájemi, ale zvěstovali jsme vám moc a slavný příchod našeho Pána Ježíše Krista jako očití svědkové jeho velebnosti.
2P 1,16


Proti různým zvěstem, poplašným zprávám a množství povrchních slov stojí slovo samotného Hospodina. Boží slovo má moc tvořit i trestat. Ono se na rozdíl od jiných předpovědí splní, protože jeho garantem je samotný Bůh. Varování, že Jeruzalém bude za několik let zničen, se naplnilo. Avšak falešná jistota izraelského lidu a jejich nevěra vedla k tomu, že to nebrali vážně. Ani dnes se nevyplatí spoléhat na falešné jistoty a myslet si, že máme hodně času, že až někdy ve stáří se můžeme začít zabývat Božími zaslíbeními a brát vážně Kristův druhý příchod. Bůh nám říká i dnes, že jeho slovo se naplní. Spravujme svůj život podle toho.
Pane, žádná jiná slova se nevyrovnají tvým slovům a my chceme upustit od své vzpurnosti a tvrdosti a nechat se zasáhnout tvým slovem.

Př 3,1-8 * Pl 5,1-22

Čtení na 15. října v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.