Čtvrtek 15. října

Ať se každý odvrátí od své zlé cesty a od svých zlých skutků.
Jr 25,5


Ve své nejvnitřnější bytosti s radostí souhlasím se zákonem Božím; když však mám jednat, pozoruji, že jiný zákon vede boj proti zákonu, kterému se podřizuje má mysl, a činí mě zajatcem zákona hříchu.
Ř 7,22–23


Cesta je způsob života. Biblická hebrejština pro „cestu“ používá více než deset výrazů; existují různé cesty, stezky, chodníčky a pěšinky. Zároveň však existují pouze dva druhy cest. Jeden vede k životu, druhý vede ke smrti. Bůh doporučil člověku, aby si vybral cestu k životu. Na této cestě mu postavil „směrník“, aby ze správné cesty nesešel. „Směrník“ se nazývá Tóra (Učení) – to je výraz odvozený od slovesného kořene „ukazoval“ (učil tak, že ukazoval). Člověk, který na tento „směrník“ nedbá, sejde z cesty a mine svůj cíl (což se nazývá hřích).
Pane, dej nám dostatek sil a moudrosti, abychom dokázali po celý den chodit po tvých cestách, abychom se s tebou procházeli obdobně, jak to činili tvoji služebníci Henoch a Noe.

Ga 5,13–18 * Jr 14,1–16

Čtení na 15. října v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.