Sobota 13. října

Vstupme před jeho tvář s díkůvzdáním, oslavujme ho hlaholem žalmů! Hospodin je velký Bůh.
Ž 95,2–3


Bůh trpělivosti a povzbuzení ať vám dá, abyste jedni i druzí stejně smýšleli po příkladu Krista Ježíše, a tak svorně jedněmi ústy slavili Boha a Otce našeho Pána Ježíše Krista.
Ř 15,5–6


Jedněmi ústy slavit Hospodina je výsadou církevního společenství. Jak jsem za ně vděčný! Kolikrát bych si zoufal, kolikrát bych vzdal marný zápas se svými hříchy, kdyby zde nebyla církev, sestry a bratři, kteří mi pomohli. A jak často se nořím do svých melancholií, špatných nálad a smutku. A pak přijde neděle a já mohu navzdory všemu znovu pozvednout srdce k Hospodinu. Jak je dar společenství důležitý! Proto dnes znovu odpouštím všem bratřím a sestrám, kteří mi v církvi ublížili. Odpouštím a zapomínám. Přijímám svůj sbor z Boží ruky, ať je jakýkoli, a jako s velkým darem s ním chci i zacházet.
Hospodine, děkuji za bratry a sestry, za společenství tvého lidu. Chci tě chválit spolu s nimi a se vším tvým lidem po celé zemi.

Sk 14,8–18 * Zj 2,1–7

Čtení na 13. října v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.