Čtvrtek 13. října

Já jsem Hospodin. To je mé jméno. Svou slávu nikomu nedám, svou chválu nepostoupím modlám.
Iz 42,8


I když jsou tak zvaní bohové na nebi či na zemi - jakože je mnoho takových bohů a pánů - my přece víme, že je jediný Bůh Otec, od něhož je všecko, a my jsme tu pro něho.
1K 8,5.6


Vzpomněla jsem si na biblickou událost z doby proroka Samuela. Tehdy Izraelci prohráli bitvu a Pelištejci jim vzali i Boží schránu. Uložili ji do domu Dágonova a vystavili ji vedle Dágona - svého boha. Když časně ráno vstali, zjistili, že Dágon leží tváří k zemi před Hospodinovou schránou. Pak vzali Dágona a dali jej zpět na jeho místo. Na další den ale zjistili, že Dágon opět leží tváří k zemi před Hospodinovou schránou; Dágonova hlava a obě jeho ruce ležely uraženy na prahu. Z Dágona zůstal jen trup.
Před Hospodinem neobstojí žádný jiný bůh ani bůžek. Nikdo se mu nevyrovná, nikomu jinému nepatří chvála a čest. Jen on, jediný a svrchovaný, je hoden naší chvály.
Pane, dej mi moudrost žít v tvé blízkosti a chválit tě, vidět a prožívat, že jen ty jediný jsi hoden toho, abych žila pro tebe.

1K 14,26-33 * Pl 3,1-33

Čtení na 13. října v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.