Čtvrtek 12. srpna

Budu se radovat, jásotem tě oslavovat, tvému jménu, Nejvyšší, pět žalmy.
Ž 9,3


Požehnán buď Bůh a Otec našeho Pána Ježíše Krista, který nás v Kristu požehnal veškerým duchovním požehnáním v nebesích!
Ef 1,3 (B21)


Budu se radovat, jásotem tě oslavovat… Je to projev naděje, anebo rozhodnutí? Nebo obojí? Žalmista to říká v situaci neradostné, když mu zrovna do zpěvu není. Co je důvodem a zdrojem takové naděje a takového rozhodnutí? Nejvyšší. Jméno Nejvyššího, tedy jeho zjevení a jeho přítomnost, blízkost. Zřejmě záleží na tom, co nebo kdo je pro mě právě tím nejvyšším, rozhodujícím. Jestli Hospodin, pak je tu vždy naděje na radost a jásavou oslavu jeho jména. A pak je tu vždy taky důvod, proč se pro radost a chválu rozhodnout. Vždyť věříme, že ve jménu Nejvyššího se stalo a děje i to nejhlubší sklonění do naší všelijaké lidské bídy a neradostné situace. A v Kristu přichází taky jeho požehnání.
Otče náš v Ježíši Kristu, děkuji, že ty jsi vždy důvodem a zdrojem radosti a chvály, i když mi třeba právě vůbec není do zpěvu.

Ř 11,25–32 * 2Kr 17,24–41

Čtení na 12. srpna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.