Pondělí 4. července

Všechny tyto věci učinila moje ruka. Tak vznikly všechny tyto věci, je výrok Hospodinův. Laskavě pohlédnu na toho, kdo je utištěný a na duchu ubitý, kdo se třese před mým slovem.
Iz 66,2


Posvěť je pravdou; tvoje slovo je pravda.
J 17,17


Hospodin je svrchovaný Pán. To znamená, že je nade vším. I nad lidskou pýchou a pokusy o bohorovnost. V Bibli jsem se dočetla, že právě tyhle lidské projevy Hospodin dost nesnáší. Mezi věřícími se často najdou tací, kteří si myslí, že Boží pravdu znají právě oni a že Bůh jim musí být „k ruce“. Tak to, bohužel, chápal i Boží lid Izrael, než se dostal do babylónského zajetí, kde jej pak právě prorok Izajáš povzbuzoval Božím slovem. Také tím, že z Hospodinovy ruky se nic nevymklo, že je to ruka pevná a laskavá k těm, kdo se necpou na Boží místo a pokorně si nechávají Božím slovem formovat svůj život.
Milý Bože, děkujeme, že i když víš o našich vinách a slabostech a pravdivě je pojmenováváš, přece nám dáváš prostor ke změně. Svou laskavostí nám k tomu pomáháš.

1J 3,19–24 * Sd 16,4–22

Čtení na 4. července v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.