Sobota 29. června

Jsem na duchu skleslý, ale ty znáš moji stezku!
Ž 142,4a


Vezměte si k srdci, abyste si předem nepřipravovali, jak se budete hájit. Neboť já vám dám řeč i moudrost, kterou nedokáže přemoci ani vyvrátit žádný váš protivník.
L 21,14-15


Přijímat životní těžkosti, nesnáze, hendikepy a problémy jako privilegium? To není zrovna běžný a široce rozšířený pohled. Lidé potýkající se s velkými a neřešitelnými problémy se většinou bouří, protestují a ptají: "Pane Bože, proč mi nechceš pomoci, vždyť pro tebe je to tak snadné, stačí sekunda a všechno by mohlo být jinak?" Všimněte si, že tímto způsobem Bůh nikdy lidem nepomáhal. Ani v evangeliích Ježíš nedokazoval svou moc nějakým okázalým způsobem. Nikde se nesetkáváme s tím, že by řekl: "Já jsem Ježíš z Nazareta, Mesiáš, chcete důkaz? Podívejte se na tu skálu, vmžiku ji přemístím jinam. Pohleďte tam na ten strom, už jej vytrhávám i s kořeny a přesazuji na jiné místo. Slunce klidně posunu na obzoru zpátky." Nikoli. Ježíš Kristus dával lidem velmi dlouhou dobu na to, aby se krůček po krůčku přesvědčovali, kým je, jaké záměry má s lidmi a jakým způsobem jim pomáhá najít sebe sama v Božím plánu pro jejich život.
Pane, dej nám odvahu spoléhat na tvé vedení. Amen.

2K 13,10-13 * Sk 14,20b-28

Čtení na 29. června v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.