Pátek 29. června

Vzpomeneš si na své cesty a budeš zahanbena, až tě smířím se sebou přes všechno, co jsi páchala, je výrok Panovníka Hospodina.
Ez 16,61.63


Věrohodné je to slovo a zaslouží si plného přijetí: Kristus Ježíš přišel na svět, aby zachránil hříšníky. Já k nim patřím na prvním místě.
1Tm 1,15


Když se ohlédneme zpět na svůj život, dozajista v něm najdeme momenty, na které můžeme být právem hrdí, ale i ty druhé, které bychom nejraději vymazali. Někdy nám je milosrdně přikrývá naše paměť, která si vybírá spíš to příjemné, ale Hospodin Bůh nás vidí v úplnosti – se všemi dobrými i špatnými stránkami, se všemi dobrými i špatnými skutky. Tváří v tvář jeho nekonečné dobrotě a lásce se můžeme cítit zahanbeni. I když jsme se snažili nekonat zlo, možná jsme nekonali dost dobra, kolik ho bylo v našich silách. Nemilovali jsme svého bližního jako sebe sama a i láska k Bohu samému v nás mohla být tu a tam něčím zastíněna. Panovník Hospodin v prorokově výroku však nepřichází, aby nás trestal, ale aby se s námi smířil. To je naděje, ve které můžeme žít.
Všemohoucí Bože, smiř se s námi, i když nejsme hodni tvé milosti, a zachraň nás.

J 6,37–46 * Oz 6,1–6

Čtení na 29. června v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.