Pátek 12. května

Slyšte to, všichni lidé, napni pozornost, země, se vším, co je na tobě! Panovník Hospodin buď proti vám svědkem, Panovník ze svého svatého chrámu!
Mi 1,2


A řekl jim: "Jděte do celého světa a kažte evangelium všemu stvoření."
Mk 16,15


Dozráli jsme v životě k poznání, že zde na zemi je všechno dočasné, ale Bůh je věčný. Chodíme, jako naši praotcové, s Bohem. Proto při ztišení nad Písmem, v modlitbě, při denním zastavení napínáme svoji pozornost k Dárci života. Uvědomujeme si, že nejprve musíme zkoumat, co chce říci Hospodin nám, a potom teprve mluvíme my k němu. To je ztišení v chrámu našich srdcí i rukou. Snad ten nejmenší chrám máme stále s sebou ve dvojím smyslu. Naše nitro je chrámem Ducha svatého. Ať Duchem přetéká... Ale i naše ruce sepjaté k modlitbě jsou malou chrámovou klenbou. Kéž Pán požehná naše ruce k modlitbě, práci i odpočinku. A naše nitro nebojácností, odvahou Ducha svatého, abychom byli proměněni novými letnicemi, šli a naplnili Ježíšovo slovo: "Jděte do celého světa a kažte evangelium všemu stvoření."
Duchu svatý, přijď a naplň nás svojí mocí, silou, odvahou, ať naplníme poslání, ke kterému nás Pán povolal. V síle tvé, Panovníku Hospodinu k oslavení a nám ke spasení.

Gn 1,24-31 * Jl 3,1-5

Čtení na 12. května v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.