Neděle 24. března, Květná (Palmarum)

Veselím se z cesty tvých svědectví více než ze všeho jmění.
Ž 119,14


A Bůh pokoje, který pro krev stvrzující věčnou smlouvu vyvedl z mrtvých velikého pastýře ovcí, našeho Pána Ježíše, nechť vás posílí ve všem dobrém, abyste plnili jeho vůli; on v nás působí to, co se mu líbí, skrze Ježíše Krista. Jemu buď sláva na věky věků! Amen.
Žd 13,20-21


Začátek tohoto žalmu tvoří mnoho proseb a vyznání. Jeho autor si je vědom toho, jak požehnaný život vede člověk, který se drží Hospodina. Jeho cesty, jeho nařízení, jeho slova... Proto také prosí o sílu dodržovat Boží nařízení. Je si vědom, že i když to není život bez problémů a různých těžkostí, přítomnost Boha mu dává velkou naději. Blízkost Boha v jeho životě je pro něho víc než cokoliv, co by mohl získat na této zemi. Jen v Bohu vidí velké bohatství a usiluje o ně.
Někdy se člověk ocitne v situaci, kdy musí mnohé věci přehodnotit. Musí uvědomit, co je důležité a co ne. Kdy poznává, co má cenu a co ztrácí na své hodnotě. Je to Boží milost, když poznáme v Bohu to největší bohatství, které člověku dává plnost. Je to milost, když poznáme, jak svobodný a naplněný život může mít člověk, který se drží Boží cesty a jeho nařízení. Je to milost, když nám dělá radost plnit Boží zákon.
Pane, naplň mě touhou žít podle tvých rad a ustanovení. Je to nade vše, co bych mohl v tomto světě vlastnit a získat. Amen.

J 12,12-19 * Fp 2,5-11 * J 17,1(2-5)6-8 * Ž 22,23-32

Čtení na 24. března v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.