Pondělí 7. října

Hospodine, skalní štíte můj, má pevná tvrzi, můj vysvoboditeli.
2S 22,2


V něho jsme složili svou naději, že nás vždy znovu vysvobodí.
2K 1,10


Jako dítě jsem chodila se školkou i školou na jedno místo, kde se tyčila obrovská skála. Hrávali jsme si tam na schovávanou. Ta skála mě vždy lákala. Najít tak otvor, schovat se v útrobách té masy kamene, zabarikádovat se tam, a nikdo by se ke mně nedostal. I v dobách válek se například ve Španělsku schovávali vojáci roky v jeskyních a skalách. Hrady se stavěly na skále, některé nebyly nikdy dobyty. I my máme ve svém životě útočiště, svůj hrad a nedobytnou tvrz. V Hospodinu je náš úkryt, k němu voláme, jsme-li tísněni, ohroženi nebo utiskováni. On zůstává jistotou, kterou nemůže nic zdolat, on vysvobozuje hříšného, zkroušeného, utrápeného člověka, který v něj složí naději. Na nás samotných je, abychom k němu přišli a skryli se v tom, který má moc nás zachránit a vysvobodit. Přistupme k němu dnes s důvěrou a nadějí, že nás slyší a je mocen nás zachránit.
Bože, děkuji ti, že mám k tobě svobodný přístup, že k tobě mohu volat s nadějí a důvěrou, že mě zachráníš a vysvobodíš z mého trápení, bolu, strachu. Ty jsi má pevná tvrz a můj vysvoboditel, k tobě se utíkám.

Ř 6,18-23 * Mt 21,12-17

Čtení na 7. října v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.