Úterý 21. března

Byl v opovržení, kdekdo se ho zřekl, muž plný bolestí, zkoušený nemocemi, jako ten, před nímž si člověk zakryje tvář, tak opovržený, že jsme si ho nevážili.
Iz 53,3


Propustil toho, který byl vsazen do vězení pro vzpouru a vraždu a o kterého žádali; Ježíše vydal, aby se s ním stalo, co chtěli.
L 23,25


Kolik je kolem nás lidí, kteří jsou bez domova, nejsou oblečeni zrovna podle poslední módy a také nevoní jako parfém Hugo Boss! Jak se cítíme v jejich společnosti? Ti, kteří s nimi pracují, jsou zvyklí na to všechno, co se jeví na první pohled jako přinejmenším nepříjemné, ale ti, kteří zvyklí nejsou, své pohledy odvracejí, utíkají nebo si takových lidí nevšímají. Kdysi dávno se také Boží Syn Ježíš Kristus stal nevzhledným, byl v opovržení, kdekdo se ho zřekl. Lidé na něj plivali, bili ho a posmívali jsme mu. Nakonec ho přibili na kříž. To všechno snášel, aby nás zachránil před Božím spravedlivým hněvem. Bůh Otec jeho oběť přijal a my jsme zachráněni pro věčnost. Na nás je, zda tuto oběť přijímáme nebo ignorujeme. Buďme moudří a volme správně!
Drahý Pane Ježíši, snášel jsi pro naši záchranu všechno to pohrdání, posměch a plivání. Děkuji, že tvou obětí jsme zachráněni.

Jb 7,11-21 * L 19,41-48

Čtení na 21. března v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.