Čtvrtek 6. února

Dodrží svou smlouvu na věky, sliby, které dal tisícům pokolení.
Ž 105,8 (SNC)


Nebe a země pominou, ale má slova nepominou.
Mk 13,31


Mnoho lidí se ptá věřících: „Kde je váš Bůh? Jak se dnes projevuje? Jak v době internetu a mobilů můžete věřit, že nějaký Bůh existuje a že řídí lidské dějiny?!“ Tito lidé si neuvědomují, co říkají. Bůh je živý a věčný, jeho smlouva s lidským pokolením trvá navěky. Bůh však není „dědeček na obláčku“, který sleduje, co lidé tam dole dělají. Bůh je pramen všeho života, světlo, které je nekonečné. Bůh je láska. Boží sláva prozařuje celý vesmír, a kdo ji nevnímá, je duchovně negramotný. Nenalhávejme si, že člověk všechno ví a má v rukou moc nad světem. Nemá. Již naši předkové říkali moudře: Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Nebo také: Všeho do času, Pán Bůh navěky. Všechno jednou pomine, ale Boží přítomnost, jeho slovo a slib nikdy nepominou.
Děkujeme ti, nebeský Otče, že jsi s námi v našich radostech i strastech, že nás neopouštíš a tvá zaslíbení trvají do všech pokolení.

Zj 1,(1.2)3–8 * 1K 6,12–20

Čtení na 6. února v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.