Čtení na 22. ledna 2015

Vždyť Hospodin, tvůj Bůh, tě uvádí do dobré země, do země s potoky plnými vody, s prameny vod propastných tůní, vyvěrajícími na pláni i v pohoří.
Dt 8,7


A ukázal mi řeku živé vody, čiré jako křišťál, která vyvěrala u trůnu Božího a Beránkova. Uprostřed města na náměstí, z obou stran řeky, bylo stromoví života nesoucí ovoce dvanáctkrát do roka; každý měsíc dozrává na něm ovoce a jeho listí má léčivou moc pro všechny národy.
Zj 22,1-2


Proč hledáme materiální blaho za každou cenu a do krajnosti? Proč jsme my lidé ochotni pro peníze zabíjet a pronásledovat jiné? Proč nevidíme víc než jen hmotu a peníze? Vždyť na tomto světě není trvalého štěstí. Můžeme ho prokopat ze všech světových stran, nikde nenajdeme spásu, jedině v Bohu, našem Hospodinu. On nám dává "dobrou zemi s potoky plnými vody". Bůh je naše hojnost a spása. Otec Efrém Syrský to jednou vyjádřil takhle: "Slovo Boha je stromem života, který ti z každé strany dá blažené ovoce; je jak ona na poušti otevřená skála, jež všem poskytla duchovní nápoj."
Dobrý Bože, ty nám dáváš všechno, plody, zemi i vodu, nad tebe není.

Sk 15,22-31 * Gn 12,10-20

Čtení na 22. ledna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.