Úterý 29. října

Ti, kdo se šalebných přeludů drží, o milosrdenství se připravují.
Jon 2,9


Nikdo nemůže sloužit dvěma pánům. Neboť jednoho bude nenávidět a druhého milovat, k jednomu se přidá a druhým pohrdne. Nemůžete sloužit Bohu i majetku.
Mt 6,24


Jonáš je nakonec třetího dne vržen zpět na pevninu. Není pochyb, že je to záchrana a nový začátek. Je to zjevení a také poznání Boží milosti. Jonášův útěk od Boha je u konce. Člověk Jonáš dostává novou sílu. Je konec s marností a nicotou, teď nastává čas obětavosti, nových slibů a jejich plnění. Už se nechce (a my snad s ním) zbavovat Boží dobroty! Už víc nechci spolu s Jonášem uhýbat před odpovědností, posláním, které jsem dostal. Už se neděsím svého úkolu! Utíkal jsem od Boha pryč, špatně jsem dopadl, ale on se mě milostivě ujal. Bůh mi neoplácel a neoplácí stejnou mincí. Neodepsal mě, ale zachránil mě a vybavil mě novou energií, novou rozhodností. Tam, kde jsme na dně, kde polykáme andělíčky a je nám vše jedno, i tam lze ještě znovu povstat.
Pomoz mi nepřipravovat se o tvé milosrdenství.

L 5,12-16 * Tob 5,17-23 nebo Jb 9,1-35

Čtení na 29. října v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.