Pátek 30. listopadu

Jestliže budeš opravdově poslouchat Hospodina, svého Boha, požehnaný budeš při svém vcházení a požehnaný při svém vycházení.
Dt 28,1.6


Tam měl Pavel v noci vidění: Stanul před ním jakýsi Makedonec a velmi ho prosil: „Přeplav se do Makedonie a pomoz nám!“ Po tomto Pavlově vidění jsme se bez váhání chystali na cestu do Makedonie, protože jsme usoudili, že nás volá Bůh, abychom tam kázali evangelium.
Sk 16,9–10


Jak dnes vnímáme úspěch? Co máme udělat pro to, aby se nám dařilo? V dnešní době se úspěch snoubí se vzděláním, kontakty s vlivnými lidmi, ostrými lokty, bohatstvím a možná i drzostí. Jak vidí úspěch Hospodin? Jeho požehnání je s těmi, kdo ho opravdově poslouchají. Je to on, kdo ukazuje tu správnou cestu a otevírá i nedobytné dveře. Není to naše síla a chytrost, co nám pomůže dosáhnout těch pravých cílů. Nestaví-li dům Hospodin, marně se namáháme. Proto vložme naše cesty a plány do jeho rukou. On sám nás povede a bude nám žehnat.
Nebeský Otče, děkujeme ti, že máš vše pevně ve svých rukou. Pomoz nám hledat a plnit tvou vůli. Jedině tak dosáhneme cíle svého života a budeme naplněni pokojem a radostí, které nemůže dát člověk.

Žd 13,10–16 * Iz 7,1–9

Čtení na 30. listopadu v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.