Čtení na 11. července 2011

Je to vaše převrácenost, jestliže je hrnčíř oceňován stejně jako hlína. Což říká dílo tomu, kdo je udělal: "On mě neudělal?" Což výtvor řekne o svém tvůrci: "On ničemu nerozumí?"
Iz 29,16


Pokořte se před Pánem, a on vás povýší.
Jk 4,10


Nedávno jsem mluvil s ženou, která přestala chodit do společenství církve a říkala: "Omlouvám se, ale nemám čas. Snad mi to vyjde a jednou přijdu. Mám moc starostí, nemůžu se soustředit, a proto nepřijdu." Jiný řekl: "Nemůžu dávat do církve peníze, protože jich mám málo." Izajáš dostal krásné přirovnání. "My jsme hlína v jeho rukou. On je hrnčíř, který nás utváří." Co Bůh v prvé řadě chce? Abychom mu věřili, důvěřovali a byli věrni - v mále, aby nám pak mohl dát víc. Když nedostáváme, co chceme, máme sklon říct: "On mě neudělal. On ničemu nerozumí!" Kdykoliv nemáme trpělivost a bereme sami z času, který nám Bůh dal, abychom ho slavili na bohoslužbách, nebo bereme z desetiny výdělku, který nám dal také k tomu, abychom podpořili růst Božího království prostřednictvím církve, jsme nevěrní, tudíž nedůvěřiví a vlastně (také) nevěřící. Že by to byl Bůh, kdo ničemu nerozumí? Chceme povýšení, ale bez pokoření? Pokořme se, zkusme to s Bohem a uvidíme, jestli nás povýší. Pane, dej nám víru, že všechny naše starosti, strachy, obavy, hříchy jsi schopen nést, a že my jsme ve tvých rukách.

L 5,27-32 * Jk 3,13-18

Čtení na 11. července v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.