Úterý 14. ledna

Copak tě nepřijmu, když budeš jednat dobře? Když ale nebudeš jednat dobře, pak ve dveřích číhá hřích a dychtí po tobě. Ty ale máš nad ním panovat.
Gn 4,7 (B21)


Usiluj o spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost.
1Tm 6,11


Když se člověk o nic nesnaží, život může být příjemný až do chvíle, kdy to chce změnit. Pak narazí na tu neviditelnou zeď zvláštní energetické bariéry, kterou není tak lehké překonat. Nemusí jít o snahu naučit se cizí jazyk anebo třeba hrát na hudební nástroj. Stačí jenom začít bojovat se svou nadváhou anebo povahou anebo zlozvyky… Změna bolí. Úsilí bolí. Disciplína bolí. I když si dáme moudré cíle, nebude to lehké. A cesta k vznešenosti ducha vede pořádným srázem! Proč je tomu tak? Proč letadlo musí zapnout motory, aby vzlétlo a udrželo se ve vzduchu? Proč loď nechaná napospas proudu neskončí dobře? Zdá se, že žijeme ve světě, kde to, co za něco stojí, také nás něco stojí.
Pane Bože, děkuji za tvou milost, za to, že mne přijímáš takového, jaký jsem, a pomáháš mi změnit věci, ve kterých nemáš zalíbení.

1K 2,11–16 * Mk 3,1–6

Čtení na 14. ledna v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.