Středa 20. března

Řeknou vám: "Dotazujte se duchů zemřelých a jasnovidců, kteří sípají a mumlají." Což se lid nemá dotazovat svého Boha? Na živé se má ptát mrtvých?
Iz 8,19


Tak odzbrojil a veřejně odhalil každou mocnost i sílu a slavil nad nimi vítězství.
Ko 2,15


Stalo se vám někdy, že jste byli v situaci, kdy jste se museli rozhodnout pro jednu z mnoha variant? Přicházeli k vám přátelé a radili... Nejhorší bylo, že každý "přinesl" jinou radu. Každý vás posílal jiným směrem. V takové chvíli je těžké se rozhodnout. Člověk se ptá: Kdo z nich má pravdu, kdo přišel s moudrou radou? Zmítá se ve všech těch radách a jeho bezradnost stoupá.
V podobné situaci se ocitl i izraelský lid, když přestal poslouchat svého Boha a hledal rady jinde. Hledal rady tam, kde je nebylo možné najít. Dotazoval se tam, kde nebylo možné nalézt dobré odpovědi. Přitom stačilo obrátit se k živému, velkému, svrchovanému Bohu, který by jim jistě odpověděl.
V životě potřebujeme poradit, zeptat se v různých situacích na mnohé věci. Je tedy důležité obrátit se k tomu, kdo nám poradí dobře. K tomu, o kom nemusíme pochybovat, jestli to s námi myslí dobře, jestli má přehled, jestli je dostatečně moudrý.
Pane, nauč nás přicházet k tobě a vytrvale u tebe hledat odpovědi na naše otázky. Amen.

Žd 9,11-15 * L 22,31-38

Čtení na 20. března v předchozích letech

2011 2012 2013 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 - Dnes
Dennicteni.cz – Úvahy nad Hesly Jednoty bratrské
Jednotlivé texty jsou zamyšlením různých autorů z církví podílejících se na společném vydávání publikace Denní čtení.
Černotiskové vydání nebo e-knihu můžete zakoupit na www.usvit.cz.
Vydání ve zvětšeném písmu pro zrakově postižené připravuje Středisko pro zrakově postižené szp.diakonie.cz
Zveřejňování textů na webových stránkách je povoleno, prosíme v takovém případě pouze o informaci na info{ @ }dennicteni.cz. Děkujeme
Stručnou dokumentaci k REST API, naleznete zde.